Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Fruktig, nyanserad doft med inslag av blåbär, svarta vinbär, vitpeppar, läder och mineralitet.
Smak
Smak av mörk frukt med inslag av plommon, blåbär, svarta vinbär, fat och kaffe.
Odlingsområde
Bourgueil i Loiredalen.
Jordmån
Jordmån rik på kalk och lera.
Druvsorter
Cabernet franc från 50-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
3 hektar.
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och krossades följt av tre veckors jäsning och skalmaceration. Ingen tillsatt jäst användes. Den malolaktiska omvandlingen skedde sedan på gamla franska ekfat. Inget svavel har använts i någon del av framställningen av vinet eller i vingården.
Lagring
Vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter.