Färg
Mörk, blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, färska örter, skogshallon, blåbär, svarta oliver och peppar.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med inslag av svarta vinbär, färska örter, blåbär, svarta oliver, slånbär och peppar.
Odlingsområde
Bourgueil i Loiredalen.
Jordmån
Jordmån rik på kalk och lera.
Druvsorter
Cabernet franc från 50-åriga vinstockar.
Storlek på vingård
3 hektar.
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och krossades följt av tre veckors jäsning och skalmaceration. Ingen tillsatt jäst användes. Den malolaktiska omvandlingen skedde sedan på gamla franska ekfat. Inget svavel har använts i någon del av framställningen av vinet eller i vingården.
Lagring
Vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter.