Färg
Doft
Smak
Odlingsområde
Växtplatsen ligger i norra delen av Meursault, precis intill gränsen till Volnay, och bara ett stenkast från hyllade Premier Cru Volnay-Santenots.
Druvsorter
Pinot noir
Vinifieringsteknik
Druvklasarna sorterades på sorteringsbord innan de hela klasarna fick jäsa utan tillsatt jäst i öppet träkar med 14 dagars maceration.
Lagring
Efter pressning mognadslagrades vinet på franska bourgogne-fat, varav 10% nya, i 12 månader.
Historik
Familjen Rougeot har odlat vin i Meursault i många generationer. När Pierre-Henri Rougeot anslöt 2012, lät sig fadern Marc influeras av sonens passion för hållbara odlingar och naturligare vinmakning. Odlingarna styrdes om i ekologisk och i källaren inleddes försök med svavelfri vinifiering. Resultaten lät inte vänta på sig och sedan 2017 har man inlett ekologisk certifiering för hela egendomen och alla viner vinifieras utan tillsatt svavel