Färg
Blålila
Doft
Inbjudande med körsbär, blåbär, örter och hallon.
Smak
Saliverande med mängder av blåbär, körsbär, blöt sten, örter och blodapelsin.
Odlingsområde
Dogliani
Druvsorter
Dolcetto
Vinifieringsteknik
Vinet sätts ihop av Nicoletta Bocca på San Fereolo och buteljeras sedan av Pecchenino.
Lagring
Lagras enbart på ståltank
Historik
Det här är ett projekt mellan de fem Doglianiproducenterna Anna Maria Abbona, San Fereolo, Pecchenino, Poderi Einaudi och Chionetti. Idén till projektet föddes då de samtliga brukade få en del Doglianiklassad dolcetto över. Då kvalitén på det överblivna vinet var väldigt hög men alldeles för lite i volym för att buteljera var för sig ville de hitta en annan lösning. Idén de fick var att samla ihop dessa viner och sätta ihop det utifrån de olika vinernas egenskaper och sedan sälja det själva under namnet Base 5.