Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, sötlakrits, mörk choklad, läder och stall.
Smak
Nyanserad, kryddig smak med inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, sötlakrits, mörk choklad, läder och stall.
Odlingsområde
Dogliani, vingårdarna Baraccone och San Fereolo.
Jordmån
Jordmån dominerad av kalksten.
Druvsorter
Dolcetto
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkas och krossas och får sedan jäsa i rostfria ståltankar utan tillsatt jäst. Vinet jäser tillsammans med skalen i cirka åtta dagar innan omdragning.
Lagring
Vinet lagras tillsammans med pressresterna i cirka fyra månader och genomgår en lätt klarning innan buteljering. Valdiba’ lagras efter buteljering i sex till tolv månader på flaska.