Dogliani Valdibà 2020

San Fereolo

Produktbild för Dogliani Valdibà 2020

Färg

Mörk, blåröd färg.

Doft

Nyanserad, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, sötlakrits, mörk choklad, läder och stall.

Smak

Nyanserad, kryddig smak med inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, sötlakrits, mörk choklad, läder och stall.

Odlingsområde

Dogliani, vingårdarna Baraccone och San Fereolo.

Jordmån

Jordmån dominerad av kalksten.

Druvsorter

Dolcetto

Skörd

Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Druvorna avstjälkas och krossas och får sedan jäsa i rostfria ståltankar utan tillsatt jäst. Vinet jäser tillsammans med skalen i cirka åtta dagar innan omdragning.

Lagring

Vinet lagras tillsammans med pressresterna i cirka fyra månader och genomgår en lätt klarning innan buteljering. Valdiba’ lagras efter buteljering i sex till tolv månader på flaska.