Färg
Ljusröd färg.
Doft
Nyanserad och kryddig doft med inslag av friska röda bär och örter i fullständig harmoni.
Smak
Frisk och kryddig smak med toner av röda körsbär, jordgubbar, tranbär och örter avslutad med fin tanninstruktur.
Passar till
Grillade hantverkskorvar och till krispstekt ankbröst.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från 30-åriga vinstockar i kommunen Agliano Terme i provinsen Asti, Piemonte.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt "Terra Bianca" och består främst av kalkrik lera som är rik på mineraler.
Druvsorter
Grignolino
Storlek på vingård
Vingårdarna i Agliano Terme omfattar totalt 4 hektar med både grignolino- och barberavinstockar planterade.
Skörd
Jordbruksmetoderna är traditionella med stor respekt för livet i och runtomkring vingårdarna. Skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Efter pressning jäser druvorna tillsammans med skalen lätt nedkylt. Därefter avlägsnas druvkärnorna och jäsningen får fortsätta utan vidare ingrepp.
Lagring
Vinet lagras på ståltank och därefter en tid på flaska.
Historik
Druvan grignolino har en stor del kärnor i frukten därav namnet då ”grignole” betyder många kärnor på italienska.