Färg
Blålila färg.
Doft
Fruktig, nyanserad doft med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, jordgubbar och blåbär.
Smak
Fruktig, nyanserad smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, jordgubbar och lingon.
Odlingsområde
IGP (Indication Géographique Protégée) Val de Loire sträcker sig längs med floden Loire i drygt 560 kilometer.
Jordmån
Kalk- och lerrik jordmån.
Druvsorter
Grolleau
Storlek på vingård
0,8 hektar.
Skörd
Druvorna skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Vinet genomgår karbonisk maceration i tre veckor i öppna träkar.
Historik
Grolleau är en blå druvsort som framförallt odlas i Loiredalen. Druvan används primärt till rosévin och till mousserande viner. Röda viner förekommer också men är relativt ovanligt. Namnet kommer från det gammalt franskt ord för kråka - grolle och sägs syfta på druvsortens djupt mörka färg.
Fruktig, nyanserad smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, jordgubbar och lingon. Serveras vid 14-16°C till kallskuret och småplock eller som sällskapsdryck.