Färg
Mörk, rosa färg.
Doft
Nyanserad, kryddig doft med inslag av friska röda bär, blodapelsin och örter.
Smak
Djup, frisk smak med inslag av röda bär med pigg syra och fina örter i avslutet.
Odlingsområde
Dogliani
Jordmån
Jordmånen är rik på kalksten.
Druvsorter
Dolcetto-druvorna till la Lupa kommer från cru-läget Toscana i Dogliani. I vinet ingår också en liten andel gewürtztraminer-druvor odlade i vingården San Fereolo alldeles i närheten av Nicolettas hus i Dogliani.
Storlek på vingård
Totalt 12 hektar för hela egendomen.
Skörd
Odlingen sker efter biodynamiska principer.
Vinifieringsteknik
Vinet genomgår skalmaceration under cirka ett dygn innan musten pressas och får jäsa på ståltank utan tillsatt jäst.
Lagring
Efter avslutad jäsning fick vinet vila ett par månader på ståltank.
Historik
La Lupa betyder "Varghonan".