Neromaestri Lambrusco 2023

Quarticello

Produktbild för Neromaestri Lambrusco 2023

Färg

Djup lilaröd färg.

Doft

Intensiv, bärig doft med inslag av tranbär, lingon, röda vinbär, körsbär och färska örter.

Smak

Pigg, bärig smak med inslag av körsbär, lingon, tranbär, vilda hallon och färska örter.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från ekologiskt odlade vingårdar i Montecchio Emilia, Emilia-Romagna.

Jordmån

Jordmånen i vingårdarna är sandig och lerig.

Druvsorter

70% lambrusco maestri och 30% lambrusco grasparossa.

Storlek på vingård

Vingårdarna omfattar 5 hektar.

Skörd

Jordbruket sker efter ekologiska och biodynamiska principer med manuell skörd.

Vinifieringsteknik

Efter skörd och pressning fick vinet jäsa utan tillsatt jäst i två veckor tillsammans med skalen. Därefter drogs vinet om och påbörjade en andra jäsning på flaska med hjälp av druvmust Roberto sparat från skörden.

Lagring

Vinet har fått vila på flaska runt åtta månader.