Färg
Djup lilaröd färg.
Doft
Intensiv, bärig doft med inslag av tranbär, lingon, röda vinbär, körsbär och färska örter.
Smak
Pigg, bärig smak med inslag av körsbär, lingon, tranbär, vilda hallon och färska örter.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från ekologiskt odlade vingårdar i Montecchio Emilia, Emilia-Romagna.
Jordmån
Jordmånen i vingårdarna är sandig och lerig.
Druvsorter
70% lambrusco maestri och 30% lambrusco grasparossa.
Storlek på vingård
Vingårdarna omfattar 5 hektar.
Skörd
Jordbruket sker efter ekologiska och biodynamiska principer med manuell skörd.
Vinifieringsteknik
Efter skörd och pressning fick vinet jäsa utan tillsatt jäst i två veckor tillsammans med skalen. Därefter drogs vinet om och påbörjade en andra jäsning på flaska med hjälp av druvmust Roberto sparat från skörden.
Lagring
Vinet har fått vila på flaska runt åtta månader.