Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Fruktig, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, plommon, lakrits, viol och kanel.
Smak
Fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, blåbär, choklad, skogshallon och viol.
Odlingsområde
Vingård i Salento med 20-åriga vinstockar.
Jordmån
Sandsten, perlite, grus, sand, lera och kullersten. Jordmånen kallas lokalt fossa bradanica.
Druvsorter
Negroamaro
Storlek på vingård
2 hektar.
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen utan tillsatt jäst. Efter 20-30 dagar avskildes skalen från vinet.
Lagring
Vinet har först lagrats i sex månader på ståltankar för att sedan dras om till stora ekfat med lagring i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet utan filtrering och vilade ytterligare tre månader på butelj.