Färg
Mörk, blåröd färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, plommon, lakrits, kanel och färska örter.
Smak
Fruktig, kryddig smak med inslag av mörka körsbär, fat, choklad, hallon, lakrits och torkade kryddor.
Odlingsområde
Druvorna till Niuru Maru kommer från en vingård i Salento med 20-åriga vinstockar.
Jordmån
Jordmånen kallas lokalt fossa bradanica och består av sandsten, perlite, grus, sand, lera och kullersten.
Druvsorter
Negroamaro
Storlek på vingård
Vingården omfattar 2 hektar.
Skörd
Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen utan tillsatt jäst. Efter 20-30 dagar separerades skalen från vinet.
Lagring
Vinet har först lagrats i sex månader på ståltankar för att sedan dras om till stora ekfat med lagring i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet utan filtrering och vilade ytterligare tre månader på butelj.