Färg
Dimmig, orange färg.
Doft
Frisk, fruktig doft med inslag av aprikos, gula plommon, kex, mineral och grapefrukt.
Smak
Frisk, fruktig smak med inslag aprikos, honungsmelon, citrus, rostat bröd och mineral.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Colli Aprutini, Abruzzerna ett stenkast från Adriatiska havet.
Jordmån
Jordmånen i vingårdarna består till större delen av kalksten, lera och sand.
Druvsorter
Trebbiano
Skörd
Vingårdarna odlas efter ekologiska och biodynamiska priniper. Skörden sker för hand och druvorna avstjälkas innan vinifieringen.
Vinifieringsteknik
Vinet framställs enligt méthode ancestrale, även kallat pet nat. Vilket innebär att ingen jäst eller socker tillsätts för att få ett mousserande vin. Istället har man buteljerat vinet innan det jäst klart och kolsyran bildas medan jäsningen slutförs i flaskan. Inget svavel har använts under vinifieringen eller vid buteljering.