Färg
Ljusgul färg.
Doft
Frisk, fruktig doft med inslag gröna äpplen, päron, vita blommor och lime.
Smak
Frisk, fruktig smak med inslag av päron, gröna äpplen, honungsmelon, lime och kex.
Odlingsområde
Cantine Gregolettos vinodlingar ligger på hög höjd i och runt Colzanin, Cison och Premaore i Veneto, cirka sju mil norr om Venedig.
Jordmån
Jordmånen domineras av sandig lera uppblandat med en och annan sten.
Druvsorter
Glera
Skörd
Skörden sker för hand.
Vinifieringsteknik
Druvorna krossas försiktigt i en pneumatisk press, och musten tappas från toppen av en tank efter statisk dekantering. Jäsningen sker spontant vid en temperatur på 18-20°C och vinet buteljeras medan det jäser (Metodo Ancestrale), och jäsningen fortsätter oavbrutet tills allt socker har omvandlats.
Lagring
Efter jäsningen ligger vinet kvar på jäsningen i flaskan tills det det är drickfärdigt – vanligtvis i minst 6 månader.
Historik
Familjen Gregoletto har odlat och framställt vin sedan 1600-talet. Deras vinodlingar ligger högt belägna i och runt Colzanin, Cison och Premaore där även källaren ligger. Här varvas vingårdarna fortfarande med gammal skog.