Rupestre Sassella 2016

Walter Menegola

Produktbild för Rupestre Sassella 2016

Färg

Djup, röd färg med tegelnyans.

Doft

Inbjudande kryddig doft med torkad apelsin, krossade körsbär, jordgubbskompott och flyktiga syror som lyfter rosblad och örter.

Smak

Balanserad med finstämda men rejäla tanniner som släpper fram körsbär, torkad frukt varvad med solmogna körsbär, kryddor och bergamott.

Odlingsområde

Valtellina i norra delen av Lombardiet.

Jordmån

Kalkrika sand- och lerjordar.

Druvsorter

Nebbiolo

Storlek på vingård

3 hektar.

Skörd

Druvorna skördades för hand.

Vinifieringsteknik

Druvorna pressas och jäser sedan utan tillsatt jäst.

Lagring

Vinet har lagrats två år på stora gamla ekfat om 2 000 liter, så kallade botti. Därefter lagrades vinet två år på flaska.