Susumante 2021

L’Archetipo

  • Slutsåld
Produktbild för Susumante 2021

Färg

Doft

Smak

Odlingsområde

Salento

Jordmån

Sandsten och humusrik jord med finkornig sedimentär bergart, fint grus, sand.

Druvsorter

Susumaniello

Storlek på vingård

2 hektar

Skörd

Skördas för hand.

Vinifieringsteknik

Framställs enligt traditionell metod. Druvorna avstjälkas, krossas varsamt och urlakas tillsammans med skalen i 36 timmar. Ingen jäst tillsätts. Efter 40 dagars alkoholjäsning vid låg temperatur (13-14 ° C), innan sockret helt jäst ut, överförs jästmusten till ståltrycktank, där det resterande sockret omvandlas till alkohol och koldioxid.

Lagring

Vinet lagras på jästfällningen i trycktank. Vid buteljering tillsätts minimal mängd svavel, inga andra tillsatser och ingen filtrering.