Färg
Doft
Smak
Odlingsområde
Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från vinstockar som är 40 år gamla. Vingården omfattar sex hektar.
Jordmån
Granit och skifferrik jord.
Druvsorter
Chenin blanc
Storlek på vingård
6 hektar.
Skörd
Druvorna skördades för hand vid optimal mognad.
Vinifieringsteknik
Efter pressning jäser musten tillsammans med druvskalen. Ingen tillsatt jäst används i vinifieringen. Efter avslutat jäsning förs 60 procent av vinet över till gamla ekfat och resterande vin till ståltankar.
Lagring
Vinet har lagrats nio månader. 60 procent av vinet lagrades på gamla franska ekfat om 225 och 500 liter. Resterande vin lagrades på ståltank.
Historik
Vinmakaren Vincent Careme gör normalt viner på druvan chenin blanc i Vouvray i Loiredalen men då hans fru Tania är från Sydafrika har de även valt att producera vin från vänners vingårdar i Swartland under namnet Terre Brûlée.