Färg
Mörk, rödblå färg.
Doft
Nyanserad doft med inslag av skogshallon, körsbär, lavendel, lagerblad, vitpeppar och rökta charkuterier.
Smak
Nyanserad smak med inslag av skogshallon, körsbär, lavendel, lagerblad, vitpeppar och mineral.
Odlingsområde
Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från vinrankor som var 20 år gamla.
Jordmån
Granit och skifferrik jord.
Druvsorter
60% shiraz och 40% cinsault.
Storlek på vingård
3 hektar.
Skörd
Druvorna till vinet är skördades för hand vid optimal mognad.
Vinifieringsteknik
20 dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar.
Lagring
Vinet har lagrats åtta månader på ståltank innan buteljering.
Historik
Vinmakaren Vincent Careme gör normalt viner på druvan chenin blanc i Vouvray i Loiredalen men då hans fru Tania är från Sydafrika har de även valt att producera vin från vänners vingårdar i Swartland under namnet Terre Brûlée.