Färg
Ljus, röd färg.
Doft
Nyanserad, frisk doft med inslag av nyplockade körsbär, lingon, jordgubbar, torkade örter och choklad.
Smak
Smaken är intensiv och frisk med nyplockade körsbär, vildhallon, lingon och torkade örter. Uppfriskande fruktsyra och fina tanniner.
Odlingsområde
Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Collina Masua, Valpolicella Classico i Venetien. Classico syftar på de högt belägna och kulliga delarna av området.
Jordmån
Vingårdarna domineras av kalkrika lerjordar.
Druvsorter
Traditionell sammansättning av druvorna corvina och corvinone (65%) samt rondinella (30%) och molinara (5%).
Storlek på vingård
Totalt 14 hektar vinmarker för egendomen.
Skörd
Druvorna skördades för hand.
Vinifieringsteknik
Vinet får jäsa med skalen i cirka tio dagar, därefter tappas det på stora ekfatsliggare om 30 hektoliter.
Lagring
Vilan sker i stora ekfatsliggare och äldre mindre ekfat i 12 månader innan buteljering.