Valpolicella Classico Superiore 2017

Vini Pietro Clementi

Produktbild för Valpolicella Classico Superiore 2017

Färg

Röd färg.

Doft

Inbjudande och fylld av nyplockade körsbär, krossade jordgubbar, örter och en härligt rasande fruktsyra

Smak

Otämjd med härlig fruktsyra, körsbär, blåbär, vildhallon, örter och saliverande, lätta tanniner

Odlingsområde

Valpolicella Classico, vingårdar i Collina Masua.

Jordmån

Kalkrik lera.

Druvsorter

65% corvina och corvinone samt 30% rondinella och 5% molinara.

Storlek på vingård

20 hektar

Skörd

Druvorna skördades för hand i oktober.

Vinifieringsteknik

Cirka tio dagars jäsning och skalmaceration med överpumpning av skalmassorna två gånger dagligen. Vinet tappas om fyra gånger innan det tappas på ekliggare om 30 hektoliter.

Lagring

Vinet har lagarts minst ett år på franska ekliggare om 30 hektoliter.