Valpolicella Ripasso Superiore 2017

Vini Pietro Clementi

Produktbild för Valpolicella Ripasso Superiore 2017

Färg

Mörk, röd färg med tegelnyans.

Doft

Nyanserad, utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, salvia, mogna jordgubbar, kanel, nougat och pomerans.

Smak

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, tobak, mogna jordgubbar, kanel, nötter och pomerans.

Odlingsområde

Valpolicella Ripasso.

Jordmån

Kalkrik lerjord.

Druvsorter

65% corvina och corvinone, 30% rondinella och 5% molinara.

Vinifieringsteknik

Efter skörd och vinifiering har vinet fått genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna från druvorna som används till Amarone. Därefter har vinet klarnats genom naturlig dekantering i flera omgångar.

Lagring

Vinet vilade på stora ekfatsliggare i 24 månader innan buteljering.