Valpolicella Ripasso Superiore 2019

Vini Pietro Clementi

Produktbild för Valpolicella Ripasso Superiore 2019

Färg

Röd färg med tegelnyans.

Doft

Komplex, kryddig doft med inslag av torkade körsbär, blodapelsin, nypon, sandelträ och örter.

Smak

Nyanserad, kryddig smak med stram elegant frukt. Torkade körsbär, jordgubbar, sandelträ, vitpeppar och blodapelsin. Lång eftersmak med distinkta, men eleganta tanniner.

Odlingsområde

Druvorna till vinet kommer från vingårdar i Collina Masua, Valpolicella Classico i Venetien. Classico syftar på de högt belägna och kulliga delarna av området.

Jordmån

Jordmånen består till största delen av kalkrik lerjord.

Druvsorter

65% corvina och corvinone, 30% rondinella och 5% molinara som är samplanterade i vingårdarna och växer uppbundna i pergola.

Storlek på vingård

Egendomen omfattar totalt 14 hektar vinmarker.

Vinifieringsteknik

Efter skörd och vinifiering har vinet fått genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna från druvorna som används till Amarone. Därefter har vinet klarnats genom naturlig dekantering i flera omgångar.

Lagring

Vinet fick vila på stora ekfatsliggare i 24 månader innan buteljering.