Valpolicella Ripasso Superiore 2016

Vini Pietro Clementi

  • Kommande
Produktbild för Valpolicella Ripasso Superiore 2016

Färg

Röd färg.

Doft

Kryddig, nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, körsbär, sandelträ, mynta, persika och nougat.

Smak

Kryddig, nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, körsbär, sandelträ, kanel, nypon, bergamott och nougat.

Odlingsområde

Valpolicella Ripasso

Jordmån

Kalkrik lerjord

Druvsorter

65% corvina och corvinone, 30% rondinella och 5% molinara.

Vinifieringsteknik

Efter skörd och vinifiering har vinet fått genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna från druvorna som används till Amarone. Därefter har vinet klarnats genom naturlig dekantering i flera omgångar.

Lagring

Vinet vilade på stora ekfatsliggare i 24 månader innan buteljering.