Pacina

Toscana, Italien

Pacina ligger vilsamt på sitt krön mellan Castelnouvo Berardenga och Colli Senesi. Redan på 1000-talet var ett kloster beläget här dedikerat till vinodling. Familjen som förvaltar egendomen idag har gjort så i fem generationer, just nu är det Giovanna och Stefano tillsammans med sina barn Maria och Carlo som står vid rodret och håller fast vid den utstakade vägen. Giovannas mamma och pappa var med och grundade Legambiente, Italiens främsta miljöorganisation och Pacina har drivits med ett regenerativt och holistiskt jordbruk sedan 70-talet då industrialisering av Chianti gick på högvarv. Den del av produktionen som hamnar utanför Italien har fram till nu i stort sett uteslutande gått till Japan och USA. Namnet Pacina härstammar från etruskernas namn på vinguden som motsvaras av romarnas Bacchus.

Pacina 2016

Produktbild för Pacina 2016

Färg

Mörk, tegelröd färg.

Doft

Härligt djup och komplex doft med torkade körsbär, mogna jordgubbar, svarta oliver, mineraler och örter.

Smak

Nyanserad smak där lantliga örter möter mogen sirlig frukt, toner av torkade körsbär, mogna jordgubbar, tobak och örter.

Passar till

Viltstek, ugnsrostat lamm och spaghetti pomodoro.

Pacina 2015

  • Slutsåld
Produktbild för Pacina 2015

Färg

Mörk, tegelröd färg.

Doft

Djup och komplex doft med torkade körsbär, mogna jordgubbar, svarta oliver, jord och örter.

Smak

Smaken är nyanserad och förenar rustika örter med mogen elegant frukt. Torkade körsbär, mogna jordgubbar, tobak, färsk timjan och torkade örter.

Pacina 2014

  • Slutsåld
Produktbild för Pacina 2014

Färg

Röd färg med tegelnyans.

Doft

Kryddig, rustik doft som ger inslag av torkad, mogen frukt som körsbär, hallon, nypon och mängder av örter.

Smak

Komplex, kryddig smak där vilda bär och torkad frukt samsas med läder, stenig mineralet och torkade örter.