Pacina ligger vilsamt på sitt krön mellan Castelnouvo Berardenga och Colli Senesi. Redan på 1000-talet var ett kloster beläget här dedikerat till vinodling. Familjen som förvaltar egendomen idag har gjort så i fem generationer, just nu är det Giovanna och Stefano tillsammans med sina barn Maria och Carlo som står vid rodret och håller fast vid den utstakade vägen. Giovannas mamma och pappa var med och grundade Legambiente, Italiens främsta miljöorganisation och Pacina har drivits med ett regenerativt och holistiskt jordbruk sedan 70-talet då industrialisering av Chianti gick på högvarv. Den del av produktionen som hamnar utanför Italien har fram till nu i stort sett uteslutande gått till Japan och USA. Namnet Pacina härstammar från etruskernas namn på vinguden som motsvaras av romarnas Bacchus.
Färg
Mörk, tegelröd färg.
Doft
Härligt djup och komplex doft med torkade körsbär, mogna jordgubbar, svarta oliver, mineraler och örter.
Smak
Nyanserad smak där lantliga örter möter mogen sirlig frukt, toner av torkade körsbär, mogna jordgubbar, tobak och örter.
Passar till
Viltstek, ugnsrostat lamm och spaghetti pomodoro.