La Ginestra grundades 1978, när en liten grupp människor protesterade mot en tvångsförsäljning av övergiven mark i kommunen San Casciano Val di Pesa. Till en början innebar det hårt arbete att återställa markerna till ett hållbart jordbruk. De igenvuxna fälten behövde rensas från buskar och ogräs som tagit över, lyckligtvis hade de hjälp av getterna på gården också.
Vartefter började de varsamt plantera olika frön och växter, till en början med ett fokus på spannmål och baljväxter som senare övergick till biodling och vinrankor. Sedan 1989 har de odlat ekologiskt med mottot: ”Vi bor på vår mark, vi älskar den, vi delar den, vi tar hand om den”. Namnet ”La Ginestra” kommer från en liten gul blomma som heter Etnaginst på svenska och som växer på gården.
La Ginestra är en komplett gård som omfattar 50 hektar med grisar, kor och honungsproduktion utöver vinodlingen. Vinframställningen är följsam, tar alltid hänsyn till årgången och låter terroiren lysa genom med så få ingrepp som möjligt. Det här ger energiska och ursprungstrogna viner!
Färg
Något oklar, orange färg.
Doft
Fruktig doft med inslag av torkade exotiska frukter, grapefrukt, röda äpplen och apelsinskal.
Smak
Smaken är en härlig blandning av torkad frukt och kryddor. Aprikos, röda äpplen, apelsinskal, tillsammans med en tilltalande strävhet i kryddorna.