I Kreplje i den Slovenska delen av Kras, inte långt från Trieste, hittar vi jordbrukaren Marko Tavcar. Innan han tog över familjens gård jobbade han som kock och det var här i restaurangmiljön som intresset för vin och vinodling väcktes. Hans pappa hade tidigare skött om familjens knappa 3 hektar vinodlingar med vin som uppskattades av omnejden. 2008 var det dags för Marko att helt ägna sig åt vinodling och förmedla kunskaperna om det speciella området Kras med dess karja jordmån bestånde av så kallad terra rossa, en jordmån dominerad av lera, märgel och kalksten från krita-perioden. Marko odlar de lokala druvorna vitovese, malvasia och en liten mängd teran.
Färg
Djup, gul färg.
Doft
Nyanserad, utvecklad doft med toner av mogen citron, röda äpplen, torkade örter, aprikos och vitpeppar.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med inslag av mogen citron, röda äpplen, torkade örter, apelsinzest, aprikos och vitpeppar.