Valdisole grundades 2015 av Giuseppe Amato och Kyriaki Kalimeri i den lilla staden Corneliano d’Alba, Roero, i hjärtat av Langhe. Giuseppe och Kyriaki träffades på en sommelierkurs där de upptäckte att de närde en gemensam dröm om att arbeta med vin. Ingen av dem har någon bakgrund från vinmakarfamiljer. Som absoluta nybörjare drivna av nyfikenhet byggde de sin verksamhet steg för steg. Den första vingården köpte de på en sajt för begagnade saker, en halv hektar övergiven mark med vanskötta nebbiolo-stockar. Härifrån fanns ingen återvändå och vingårdarna har blivit fler, alla belägna i Roero-områdena och i Valdistefano. Vinmakningen här är driven av experimentlusta både med traditionella och nya metoder dock alltid strikt naturliga!
Färg
Ljust röd med stråk av orange.
Doft
Frisk doft av solmogna hallon, nypon och rosblad med en puff av citrus.
Smak
Generös smak med saftiga och syrliga körsbär, rosblad, nypon och kryddor med ett fint och stadigt tanningrepp.
Passar till
Pasta med ragu eller till brässerat kött överhuvudtaget.