26 år gammal tog Etienne över sina morföräldrars 3 hektar vingårdar i och kring Avize, som tidigare sålts vidare till de stora Champagnehusen. Etienne började omedelbart att ställa om till ett hållbart jordbruk med ekologiska principer med bland annat plantering av grässkydd mellan rankorna och plogning med häst. Han valde dock att behålla de strikta kvalitetskontrollerna som tillämpades vid försäljningen till de stora Champagnehusen. Varje vingårdsläge vinifieras separat, alla flaskor lagras på jästfällningen i 36 månader och ytterligare 3 månader efter degorgering (avlägsnad bottensats). Etienne är en av de mest spännande av unga champagneproducenter, på väg mot stjärnorna!
Färg
Klar och ljus
Doft
Inbjudande doft med gröna äpplen, apelsinblommor, rostat bröd och ett kalkstensraseri i bakgrunden.
Smak
Ungdomlig och vibrerande med mängder av kalksten, gröna äpplen, brioche och färsk citrusfrukt