Roberto Maestri startade sin passionerade verksamhet för 25 år sedan i området Quarticello i kommunen Montecchio Emilia som ligger i den mycket välmående regionen Emilia-Romagna. Roberto framställer framför allt traditionell Lambrusco från familjens 5 hektar vingårdar som ligger i Val d’Enza, vilka odlas efter ekologiska och biodynamiska principer, med ekologisk certifiering. Utöver druvsorten lambrusco odlar han också de inhemska sorterna malvasia di candia, spergola och malbo gentile. För Robertos pärlande Lambrusco är det uteslutande kolsyrejäsning på flaska som gäller och målsättningen är att uppnå det allra renaste uttrycket i vinerna utan onödig påverkan.
Färg
Djup lilaröd färg.
Doft
Intensiv och bärig doft med inslag av tranbär, lingon, röda vinbär, körsbär och färska örter.
Smak
Piggt pärlande och bärig smak med inslag av körsbär, lingon, tranbär, vilda hallon och färska örter.
Passar till
Revbensspjäll med kryddig glace, plockmat och festdryck.