1913 grundades den här traditionella familjevingården av anfadern Luigi Minuto i Rabajà, Barbaresco. Luisin betyder ”Lille Luigi” på lokal dialekt. Gården omfattar 8 hektar med huvudsakligen gamla vingårdar, varav hälften med Nebbiolodruvor i markerna Sori Paolin i Neive, Rabajà och Asili i Barbaresco. Utöver Barbaresco produceras även lite Dolcetto, Barbera, Langhe Nebbiolo och Roero Arneis, totalt blir det ca 40000 flaskor om året.
Idag drivs gården av Roberto Minuto som anslöt 1995 efter sin utbildning. För vinifieringen används olika metoder beroende på druva. För nebbiolo gäller cementkar för jäsning och urlakning, vilket ger stabilitet i vin och tanniner, följt av vila på stora ekfat. För Dolcetto och Barbera används ståltank för att få elegans och friskhet i vinerna, följt av vila på stora ekfat. Från och med 1998 upphörde de med en rad åtgärder som rening och filtrering, tillsättning av jäst i vinifieringen och användning av konstgödsel. För egendomen är det av största vikt att bedriva en omsorgsfull och sund vinodling med respekt för gamla traditioner i vinifieringen. Det här är viner som ger uttryck för sin unicitet och enskilda ursprung.
Färg
Ljust gul med gröna inslag.
Doft
Frisk, fruktig doft med citrus, persika, päron, regnvåt sten och örter.
Smak
Frisk, pigg och floral smak med toner av päron, honungsmelon, grapefrukt, örter.
Passar till
Spaghetti alle vongole, helstekt havsabborre eller som fördrink.