Catherine och Pierre Breton har gjort vin från sin egen egendom sedan 1985 och utgjorde delar av kärnan av det som kommit att kallas för den första naturvinsvågen. På deras egendom i Bourgueil arbetar de ekologiskt och biodynamiskt med certifiering sedan 1990, de använder enbart naturlig jäst och tillsätter ingen eller väldigt små mängder svavel beroende på vin.
Odlingarna omfattar 11 hektar strax öster om Bourgueil i byn Restigné med främst Cabernet Franc, även känd som ”Breton” i Loire och små mängder Chenin Blanc. Jordmånen varierar mellan grus, kalksten, lera, skiffer och gulfärgad kalksten (tuffeau). Det här ger såklart olika uttryck i vinerna samtidigt som deras naturliga vinmakning skapar en röd tråd som binder samman de olika vinerna. Catherine och Pierre är internationellt erkända ikoner för den naturliga vinrörelsen, med rätta!
Färg
Gyllengul
Doft
Fruktig, koncentrerad doft med inslag av citrus, krusbär, honungsmelon, mineral och ljust bröd.
Smak
Uppfriskande, fruktig smak med gula päron, honungsmelon, grillad citron, grapefrukt och kvitten. Lång eftersmak med underbar mineralitet och fina eleganta bubblor.
Passar till
Halstrad gös, skaldjur och som aperitif.