Catherine och Pierre Breton har gjort vin från sin egen egendom sedan 1985 och utgjorde delar av kärnan av det som kommit att kallas för den första naturvinsvågen. På deras egendom i Bourgueil arbetar de ekologiskt och biodynamiskt med certifiering sedan 1990, de använder enbart naturlig jäst och tillsätter ingen eller väldigt små mängder svavel beroende på vin.
Odlingarna omfattar 11 hektar strax öster om Bourgueil i byn Restigné med främst Cabernet Franc, även känd som ”Breton” i Loire och små mängder Chenin Blanc. Jordmånen varierar mellan grus, kalksten, lera, skiffer och gulfärgad kalksten (tuffeau). Det här ger såklart olika uttryck i vinerna samtidigt som deras naturliga vinmakning skapar en röd tråd som binder samman de olika vinerna. Catherine och Pierre är internationellt erkända ikoner för den naturliga vinrörelsen, med rätta!
Färg
Mörk, blålila färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon och vitpeppar.
Smak
Nyanserad smak med mörk, frisk frukt som svarta vinbär, blåbär, plommon, kaffe, örter alltihop inramat av en snygg mineralitet.
Passar till
Grillad lammkorv och grillade grönsaker på spett.